Ενημέρωση σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο υδροδότησης

Λόγω της πρωτοφανούς έντασης της καταιγίδας “ΘΑΛΕΙΑ” που έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τον Δήμο Χαλκιδέων, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο υδροδότησης, κυρίως λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Λήλαντα και των εκτεταμένων βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Δ.Ε.Η, με τις παρακάτω συνέπειες:

Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων

  • Βασιλικό, Λευκαντί: Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Λήλαντα βυθίστηκαν οι δυο κύριες γεωτρήσεις υδροδότησης και τμήμα του τροφοδοτικού αγωγού. Το μέγεθος της ζημιάς είναι τεράστιο και εκτιμάται ότι εντός 24ωρου θα έχει δοκιμαστεί εναλλακτικός τρόπος υδροδότησης.
  • Μύτικας: Η αδυναμία υδροδότησης οφείλεται αποκλειστικά σε βλάβη της γραμμής ηλεκτροδότησης της ομώνυμης δεξαμενής και γεώτρησης Μύτικα. Προς το παρόν η πρόσβαση για την αποκατάσταση είναι πολύ δύσκολη λόγω αποκλεισμού των γεφυρών.

Δημοτική Ενότητα Νέας Αρτάκης

Στη Δημοτική Ενότητα της Νέας Αρτάκης παρουσιάζονται προβλήματα υδροδότησης στο κέντρο λόγω μη τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος στις γεωτρήσεις Κρασσά. Αυτή τη στιγμή συνεργεία της Δ.Ε.Η. επιχειρούν την αποκατάσταση της βλάβης της γραμμής τους.

 

Χαλκίδα

Στην πόλη της Χαλκίδας έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση στις περισσότερες περιοχές, πλην της περιοχής του Μπαταριά, που εκτιμάται ότι σε περίπου 2 ώρες θα έχει επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Γραφείο Τύπου

Σχετικά Άρθρα

10 Ιούλ

Η Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΛΚΙΔΑΣ ενδιαφέρεται να αναθέσει την προμήθεια  10.000 τεμαχίων αντιδραστηρίων DPD, σύμφωνα  με τη συνημμένη Τεχνική Έκθεση. Επισημαίνεται ότι τα έξοδα μεταφοράς των ως άνω υλικών στον χώρο που θα υποδείξει η Υπηρεσία βαρύνουν τον Προμηθευτή. Σε εφαρμογή της  παρ. 9  του άρθρου 107 του Ν.4497/2017 με την οποία προστέθηκε η παρ. 11 στο […]

15 Απρ

Η Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΛΚΙΔΑΣ ενδιαφέρεται να αναθέσει την επισκευή κάτωθι υπηρεσιακών οχημάτων, ήτοι αναλυτικά: ΧΑN 1433 1 τμχ φανάρι πίσω αριστερό κομπλέ Εργασία αντικατάστασης φαναριού ΧΑΡ 8196 1 τμχ ντίζες σωλήνα υδραυλικού τιμονιού 3 λίτρα λάδι υδραυλικού τιμονιού 1 τμχ αντλία υδραυλικού τιμονιού 1 τμχ ιμάντας υδραυλικού τιμονιού Εργασία επισκευής του ως άνω οχήματος και ευθυγράμμιση […]

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP